ΛΙΟΡΙΖΑ - ΛΙΟΡΙΖΑ
222
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-222,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.4,menu-animation-underline,fs-menu-animation-line-through,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

About Lioriza

Ιστορία

Πίσω από το όνομα ΛΙΟΡΙΖΑ κρύβεται μια οικογενειακή πρωτοβουλία με εμπειρία και παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου και ελιών από την Πελοπόννησο.

Η οικογένεια Σταυρόπουλου μάς καλωσορίζει στο μικρό χωριό Βουρνάζι, 22 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και μόλις 8 χιλιόμετρα από την Αρχαία Μεσσήνη, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Οι ιδιόκτητοι ελαιώνες της οικογένειας στις πλαγιές του ιερού όρους Ιθώμη και η εμπειρία του πατέρα Σταυρόπουλου στην παραγωγή και πώληση ελαιολάδου και ελιών από το 1968 αποτέλεσαν σημαντική κληρονομιά για την νέα γενιά.

Φιλοσοφία

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει αλλοιώσει τη σχέση της ελληνικής οικογένειας με τις ρίζες της και έχει δημιουργήσει νέα ήθη, ο Γιάννης Σταυρόπουλος, φέροντας και βαστώντας επάξια το βάρος της προγονικής του κληρονομιάς, ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα μονάδα εμφιάλωσης με σκοπό να διατηρεί ο ίδιος τον πλήρη έλεγχο σε κάθε στάδιο παραγωγής από τη στιγμή της ανθοφορίας των δένδρων μέχρι την εμφιάλωση του ελαιολάδου.

Τίμησε την πατρική κληρονομιά του, σφραγίζοντάς την μέσα σε ένα μπουκάλι χαραγμένο με το οικόσημο της οικογένειάς του και χαρίζοντας το όνομα “ΛΙΟΡΙΖΑ”, εμπνευσμένο από την ντόπια λαϊκή έκφραση για την ελιά.

Το ελαιόλαδο

Με την τυποποίηση του ελαιολάδου να γίνεται σε ένα υπερσύγχρονο ανοξείδωτο δίκτυο μηχανημάτων, χωρίς να παρεμβάλλεται καμία χημική ή άλλη επεξεργασία, πληρώντας αυστηρά τα πρότυπα ISO 22000:2005, ο Γιάννης Σταυρόπουλος έχει καταφέρει να παράγει ένα προϊόν αναλλοίωτο, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά του καθώς και το χρυσοπράσινο χρώμα του.

Η «ΛΙΟΡΙΖΑ» είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο τόσο αυθεντικό και γνήσιο, το οποίο παράγεται με τον ενθουσιασμό ενός νέου ανθρώπου και ταυτόχρονα διαχειρίζεται τους ελαιώνες του με τον ίδιο σεβασμό που είχε ο πατέρας του.

Ένα ελαιόλαδο άξιο της οικογενείας που το παράγει.

«Λίγο μεν…  πολύτιμον δε…»

ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

  • Έτος ίδρυσης: 1968
  • Έκταση: 130.000 m2
  • Δένδρα για επιτραπέζιες ελιές: 550
  • Δένδρα για ελαιοποιήσιμες ελιές: 3.000
  • Ποικιλία αποκλειστικά κορωνέικη
  • Τρόπος συγκομιδής επιτραπέζιων ελιών συλλογή με το χέρι
  • Τρόπος συγκομιδής ελαιολάδου μόνο με μηχανικές διαδικασίες
  • Άμεση μεταφορά του καρπού από το χωράφι στο ελαιουργείο με άμεση εξαγωγή εν ψυχρώ

  • Πριν την αποθήκευση, φυσικό φιλτράρισμα του ελαιολάδου που απομακρύνει ξένες ύλες και υγρασία
  • Αποθήκευση ελαιολάδου σε κλειστές ανοξείδωτες δεξαμενές με όσον το δυνατόν ελάχιστη επαφή με οξυγόνο
  • Θερμοκρασία αποθήκευσης όσον το δυνατόν κάτω από τους 20 C και πάντως σε δροσερό και σκιερό μέρος
  • Για την τυποποίηση χρησιμοποιούνται περιέκτες κατάλληλοι και ενδεδειγμένοι για ελαιόλαδο
  • Κλειστό ανοξείδωτο δίκτυο μηχανημάτων τυποποίησης – προδιαγραφές ISO 22000:2005
  • Διατήρηση τυποποιημένου ελαιολάδου σε σκιερό και δροσερό μέρος